Bomtur til Vågå…

Onsdag 07.06.2017

Værvarslene for Vågå-traktene så veldig bra ut for mandag denne uka, og jeg kunne så og si lukte langtur :)
Hiva meg i bilen i halv syv-tida på morgenen den dagen, og kjørte sporenstreks ned til Rikssenteret.
Ved ankomst senteret så ligna det ikke mye optimale forhold; det blåste vest-nordvest, og tidvis mye, på toppen av fjellet Vole (et av startstedene i området). Jeg tok derfor turen til Heidalen for å sjekke forholdene der. Her var det overskyet da jeg ankom, og jeg kunne også kjenne noen våte dråper som kom dalende fra oven. Jeg observerte også rimelig grått vær og overutvikling videre nedover Gudbrandsdalen, den veien jeg hadde planlagt å fly.
Snakka med en hg-pilot som sto på starten ved Espesetra, flystedet i Heidalen, og forhørte meg om forholdene der oppe. Han meldte svak vind, men også han så overutvikling nedover dalen.
Forholdene tilsa kun lokal flyging, og jeg hadde kjørt litt for langt til at det frista noe spesielt; planen var jo langtur. Jeg vurderte en stund om jeg skulle gidde å kjøre opp, men kom til slutt fram til at jeg skulle vende nesa hjemover igjen; bedre å komme hjem til riktig tid når det ikke lå an til episke flyforhold.

På turen hjem, over Dovrefjell, fikk jeg se noen moskusokser som gikk og beita. Se bildet over.

Bomtur, altså. Bedre lykke neste gang! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *